top of page

סרטי ״קצר במדבר״

״קצר במדבר״ - פרויקט להפקת סרטים קצרים שמקורות ההשראה ואתרי הצילום שלהם הם מרחבי הנגב-ערבה, הוא פרויקט הדגל של פסטיבל הסרטים הבינלאומי ערבה מאז 2013, ועד היום הופקו במסגרתו עשרות סרטים עלילתיים ותיעודיים קצרים.
 

בשלב הראשון לפרויקט - קבוצה של במאים/ות צעירים מגיעה לסיור במרחבי הנגב-ערבה, במטרה להכיר את הנופים, האנשים והאווירה הייחודיים באזור, ולשאוב מהם השראה לכתיבת תסריט לסרט קצר. 

בשלב השני לפרויקט - חודש וחצי לאחר מכן, מוגשים התסריטים תוצרי סיור ההשראה, ומתוכם נבחרים התסריטים הבולטים, שעוברים לשלב ההפקה. בתום ההפקה והצילומים, הסרטים החדשים מוקרנים בהקרנת בכורה בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ערבה.

סרטי קצר במדבר לצפיה ישירה

גאולה פינת הטיילת (2021, תיעודי)
גאולה פינת הטיילת.jpeg
בימוי: פני בן דוד

יפתח בן-דוד שומר על אנדרטאות לחיילים שנהרגו שהוצבו לאורך כביש 90. אחיו שלו נהרג כחייל במרץ 1975 בפריצה למלון סבוי, בו התבצרו המחבלים שתפסו בני ערובה. יפתח מבקש מעיריית תל אביב להנציח את ההרוגים מאותו פיגוע באתר על הטיילת, ברחוב גאולה. יפתח נתקל בסירוב, אך לא מוכן לוותר על הנצחה ראויה.

שיעור בפיסול (2020)
שיעור פיסול 2.jpg
בימוי: דנה לרר

חן ואופיר נוסעים לסופ"ש בצימר בערבה, עימות בין השניים שיוצא משליטה יוביל את מערכת היחסים האלימה ביניהם לנקודת אל-חזור.

חיות גדולות (2018)
Big Cats.jpg
בימוי: רונה סגל

יהודה הראל הוא חוקר נמרים ותיק. אמנם הנמרים בערבה כבר נכחדו מזמן, אך הוא עדיין חולם על שובם. לאחרונה גילה יהודה עקבות של של נמר חדש בשטח, והוא מתכנן לצאת ולחפש אותו. אבל יהודה כבר בן 80, והבן שלו מתנגד להרפתקה הזאת בתוקף.

חמורים (2016)
hamor(1).jpg
בימוי: דוד וולך

"ערבה, מדבר, מים, מתכת, דולפינים, מנועים, חמורים, שעטה, כביש, מישור, הר, דרך, על אם הדרך".

בצידי הדרך (2015)
בצידי הדרך.jpg
בימוי: איתי עקירב

אייל בן ה-28, עובד חדש בחברת הביטוח הראל מצטרף לטיול שגרתי ל החברה לאילת. במהלך הנסיעה הוא מבין שהאוטובוס יעצור באחת התחנות על כביש 90, והוא מתקשר לאביו נתן, שמתגורר בערבה, ומזמין אותו להיפגש במעט הזמן שהאוטובוס יעמוד שם, כדי לשתף אותו בהחלטה חשובה. במפגש בין השניים עולות שאלות רבות על יחסים בין הורים ילדים ובחירות גורליות בחיים.

אנטילופות (2014)
antelopes_2014_edited.jpg
בימוי: אורי רום

בטיול השנתי רווי ההורמונים מקווה ברק לכבוש את דנה, או לפחות את תשומת ליבה. אך כשהניסיונות הכושלים שלו מסתיימים בפציעה חמורה, נאלץ ברק לבלות יום בחברתו של ניסים, נהג האוטובוס של הטיול.קומדיית נעורים אפילה מעט על מבוכה, מיניות וטבע.

בור המים (2013)
bor_hamaim.jpg
בימוי: גן דה לנגה

יולי, ילדה בת 9, יוצאת לבדה אל עומקו של המדבר בניסיון להתגבר על המכשולים שבדרך ולעמוד במסע שבסופו אולי יימצא הפתרון שישיב את מה שהלך לאיבוד בחייה.

טפטופים במדבר (2013)
tiftufim_bamidbar.png
במאי: רומן קרוטר

איתן בן ה-16 בורח ממעון סגור, אך עד מהרה מתברר לו שהוא נתון לבדו באמצע המדבר האינסופי. בדרך פלא הוא שורד ומגיע לביתם של אברהם ונעמי. בשל מחלתה של נעמי נאלץ הזוג לוותר על החלום להביא ילדים, והמפגש עם איתן חושף ומציף רגשות שמעולם לא חוו.

להרוג את עצמנו (2020)
להרוג את עצמנו 2.6.jpg
בימוי: מאיה ידלין

מאיה לוקחת את הוריה ואחותה למדבר, על מנת לצלם אותם לסצנת השלמה לסרט שלה. אלא שיום הצילום הופך למריבה משפחתית מתמשכת, עד שלא ברור אם בכלל יצליחו לשתף פעולה ולהפוך לצוות.

מציל האוטובוסים (2020, תיעודי)
394 15.3.21.jpg
בימוי: פני בן דוד

עמית שחר ממושב חצבה הוא נהג אוטובוסים במועצה האזורית שאוסף אוטובוסים ישנים.  עמית נולד בחצבה וגדל בה עד שהוריו נפרדו. עקב הגירושין של הוריו הוא עבר עם אמו למרכז. הוא התגעגע לאביו והיה נוסע לבקר אותו בחצבה באוטובוס אגד 394. לילד בן שמונה זו הייתה נסיעה לא קלה, נסיעה של שלוש שעות. הוא התיידד עם הנהגים וכך התחילה האהבה שלו לאוטובוסים. בתקופה זו הוא החליט להיות נהג וכשבגר הפך להיות נהג אוטובוס. אוסף האוטובוסים מסמלים עבורו תקופה בה הם ליוו אותו בדרכו לבקר את אביו. תקופה שעיצבה אותו להיות מי שהוא עכשיו.

קילומטר 147 (2017)
קילומטר 147.jpg
בימוי: בעז פרנקל

גופת גמל מוטלת באמצע כביש הערבה, בדיוק על הקילומטר ה-147, על גבול בין שני יישובים. אף אחד מהם לא מסכים לקחת עליה אחריות.

מכת חום (2016)
macathom.jpg
בימוי: עדי שנער

חן ואמה ויקי עושות את דרכן לאילת. רק שלויקי יש תכניות אחרות...

שן כריש (2015)
שן-כריש.jpg
בימוי: אורן גרנר

אורה, (נטע מורן) בת 57, אישה מן המעמד הבינוני, מגיעה לסדנת מודעות באשרם מדברי ונאלצת להתמודד עם הדינמיקה הייחודית של המקום על מנת לזכות למעט זמן איכות עם בתה טלי (ליאת תמרי). ככל שהסדנא מתקדמת, נחשפים המשקעים שמעיבים על היחסים בין השתיים והן נאלצות להתמודד עם השלכות העבר בפעם הראשונה.

הקו של גרייס (2014)
archive3_03.png
בימוי: רותם קפלינסקי

לגרייס יש תכנית: היא הפכה את המשאית הקטנה שקיבלה למכולת ניידת למוצרי מזון מן המזרח. הלקוחות שלה הם העובדים הזרים שבדרום הערבה. לקראת מסיבה גדולה במושב צופר, גרייס קונה הרבה סחורה ונוסעת בתקווה להרוויח הרבה כסף ולהתקדם עוד צעד לקראת ביסוס חיים הוגנים יותר.אופטימיות ונחישות לא מספקים כשהתכנית של גרייס משתבשת: גרייס היא רק אחת בסך הכוחות הפועלים בדרום, כל אחד ומאבק ההישרדות הדורסני שלו.

נמרות בחלל (2013)
tiger_790_2.png
בימוי: עמית עיני

ביום הולדתה ה-18 מחליטה דנה לצאת למדבר ולמצוא נמר. אל המסע מצטרפת - בניגוד לרצונה של דנה - רוני, אחותה הקטנה. מה שמתחיל כמסע בעקבות הנמר מקבל תפנית כאשר על הפרק עולה מערכת היחסים המורכבת בין שתי האחיות.

עוד מסרטי קצר במדבר

תחושת מחצבה (2021)
תחושת מחצבה 2.jpg
בימוי: הילה רויזנמן

מאשה מגיעה לחפש את אימה, וורה, במחצבה בה היא עובדת. לאחר שנים של נתק היא זקוקה לחום ולנחמה, אך מגלהשוורה מצאה את אלה בזרועות פועלים מקומיים. מאשה המבועתת, נחושה להשיב את אימה אליה. במקום לפרוק את המועקה שעל ליבה, היא חולקת עם הפועלים כוסית קטנה של וודקהוגעגוע גדול הביתה.

שיעור בחיבוק (2021)
שיעור בחיבוק.jpg
בימוי: איתמר אלקלעי

מתן מגיע לבית סבתו לילי, במושב מבודד בערבה, על מנת לכתוב. במהלך הזמן, מתן מתוודע לכך שסבתו מאבדת את זיכרונה ונחשף בפניה על אהבתו לבנים. הביקור הופך לרגע לירי, בו הזמן עומד מלכת, על מנת ששניהם יוכלו להתקרב. 

סרט זר (2021)
סרט זר.jpg
בימוי: בועז פרנקל

סט צילומים מדברי של סרט ישראלי בפזורה הבדואית הופך למאבק אגו בין שפות, תרבויות ומעמדות. הבמאית של הסרט לא מצליחה להשיג את השוט שהיא דמיינה.

רותי ויונה (2021, תיעודי)
רותי ויונה.jpg
בימוי: עופרי גלילי

שתי נשים בעשור השביעי לחייהן נפגשות בבית במושב בערבה. רותי היא חולת טרשת נפוצה, יונה היא אמנית וקדרית, הקשר ביניהן הוא ליבו של הסרט. פעם בשבוע יונה מגיעה לביתה של רותי והן יוצרות ומדברות. הסרט ילווה את המפגשים בין שתי הנשים האצילות הללו, התומכות זו בזו וחולקות כאבים תקוות ושמחות.

מעברים (2021, תיעודי)
מעברים.tif
בימוי: מיה מקמנוס רונן

קיבוץ נאות סמדר, קהילה שיתופית בלב המדבר. אחת לכמה שנים ובמהלך חודש אחד בלבד, כולם עוברים בתים. הקהילה כולה נכנסת מבחירה למסע אישי ומטלטל, בו אריזת הבית הפיזי ושיפוץ כלל הבתים מקביל למסע התבוננות, איש איש אל עולמו הפנימי. סיפור המעברים נוגע בטבע האדם, המחפש אחר תחושת בית וחופש פנימי.

מכתב לחזיר (2020)
מכתב לחזיר.jpg
בימוי: לב ברודינסקי

שלושה נערים צעירים הרוצים להוכיח את גבריותם מחליטים לפרוץ לקיבוץ השכן ולחטוף את הסמל שלו – החזיר. אך שם התוכניות משתבשות, הם לא מצליחים לקחת אותו והם מחליטים להרוג אותו. כעת נשאר לבחור מי מהם יבצע את המשימה.

מיקה (2020)
בלזק.jpg
בימוי: בועז פרנקל

בלב המדבר מתגוררת עגלה 2300 וחולמת להיות נסיכה.

מזל טוב (2020)
מזל טוב.jpg
בימוי: עמית שמיר

אירוע קשה מהשירות הצבאי זרק שני גברים למסלולי חיים שונים. האחד הקים משפחה, כמקובל בחברה, והשני מתקשר טוב עם צמחים. במהלך מסיבת יום הולדת הנורמלי והלא נורמלי מחליפים תפקידים כדי להגן אחד על השני מהפחדים הלא מטופלים שלהם.

פרדייז (2020)
Paradisenew.jpg
בימוי: אסף סבן

עלי, צעיר ערבי, מגיע לביקור מולדת בארץ לאחר היעדרות ממושכת.
בעקבות קבלת-פנים צוננת בשדה התעופה, הוא מחליט למצוא מפלט לכמה ימים על חוף בסיני, לפני שיאלץ להתמודד עם החזרה הקשוחה למציאות הישראלית.
שקר קטן גורם לעלי למצוא את עצמו בלב חבורה ישראלית צוהלת, כשהוא מתחזה לבחור יהודי ומסתבך בהדרגה במשבר זהות לא צפוי על חופי הים של סיני.

בדרך חזרה (2017)
בדרך חזרה.jpg
בימוי: משה רוזנטל

אורי, איש משפחה ותושב הערבה, מנהל מערכת יחסים סודית עם עודד, בחור צעיר מהמושב. במהלך טיול משותף של השניים במדבר, הם נאלצים להתמודד עם ההשלכות הטרגיות של סוג הקשר שלהם.

זרה (2021)
זרה.jpeg
בימוי: אפרת רסנר שפע

שירה בת השמונה-עשרה נאלצת להעביר חודש בין התיכון לגיוס אצל אביה, בקטיף פלפלים בחממות שלו. מאז גירושי הוריה היא לא התגוררה עמו, והקשר ביניהם רעוע וטעון. דווקא במפגש עם העובדים הזרים, היא מתחילה להרגיש שייכת ובבית. למורת רוחו של אביה, היא יוצאת עמם לבילוי לילי שמסתבך, ואשר בסופו תאלץ לבחור בינם לבינו.

הוטל תחריר (2021)
הוטל תחריר.jpg
בימוי: יוסי מדבד

פיגוע ליד הבסיס בו הוא משרת בערבה, מייצר לרענן הזדמנות אחרונה להוכיח את עצמו כאשר תמי, הקצינה שמחליפה אותו, מבקשת ממנו עזרה בפיקוד על חיילי המילואים שבאחריותה - למרות שבדיוק השתחרר. אך כשרענן מקבל החלטה לא נכונה, פורצת ביניהם תחרות קשה סביב אופן הפיקוד, שמובילה אותו לכאוס, הגזמה ושיגעון, שרק הוא יכול להשתחרר ממנו.

שלוש עיזים (2021)
שלוש עיזים.jpg
בימוי: דני רוזנברג

1952. בלילה קר נכנס גבר אל הדיר שבבעלותו וירה בעצמו. במהומה חמקו שלוש עיזים מהדיר.  באותו הבוקר סבינה יוצאת מהמשרד הממשלתי לשטח, ויחד עם אליק, הם נדרשים למצוא את שלוש העיזים הסוררות.

בארבע ידיים (2021, תיעודי)
דת העבודה.jpg
בימוי: חגי דהן

קובי ועופרה, זוג חקלאים ממושב עין יהב, עובדים לבדם ללא עזרת עבודה זרה כבר מעל ל 45 שנים, בחלקה קטנה עם גידול של הפלפל החריף בעולם. האם האידיאולוגיה של עבודה עצמית או סיבה אחרת היא הגורם לכך שלא יעסיקו עבודה זרה? כיצד הצליחו לשרוד בעולם שבו רק הגדולים שורדים?

הר האלוהים (2020, תיעודי)
הר האלוהים - מנורה.PNG
בימוי: תמר טל-ענתי

פרופסור עמנואל ענתי טוען שהוא מצא את הר סיני - מקום הוולדה של הדת המונותאיסטית. עם כריזמה ואנרגיה של סטודנט צעיר, הארכיאולוג בן ה-90 חולם על הקמת "מוזיאון המדבר" בו יציג את הממצאים שאסף בשלושה עשורים של מחקר אובססיבי. על אף שהממסד בארץ ובעולם מבטל את התיאוריה שלו, הוא עדיין מקווה להכרה ומאמין שתגיע.

מתכונת בספרות (2020, תיעודי)
מתכונת בספרות 3.jpg
בימוי: עמית שמיר

בשבריר שנייה מגיע שיטפון בזק ושוטף את המדבר הצחיח בזרם מים חזק ועוצמתי, חיים תמימים נסחפים אל מוות. כל סטייה מהזרם היא החלטה משמעותית. המחשבות על "מה היה קורה אם…" לא יוצאות מהראש, גם לנערה שניגשה באותו הזמן למבחן מתכונת בספרות במקום לצאת עם חבריה למכינה לטיול בנחל צפית, ובכך ניצלו חייה.

אח שלי גורו (2020)
מעבר לתהום אני מחכה לך.jpg
בימוי: אוריה הרץ

אלישע נוסע לערבה לבקר את הילל, גורו רוחני שצבר לעצמו עדת מעריצים וקהילה ייחודית בלב המדבר. אבל במהרה מתברר שבמפגש המיוחל הזה, אלישע מבקש יותר מגאולה - בין השניים יש קשר קודם והיסטוריה שהם לא יכולים לחמוק ממנה. ואלישע צריך משהו מהילל.

גשר צר מאד (2020)
גשר צר מאד 2.jpg
בימוי: רותם קפלינסקי

ליאור (32) ומיכאל (55) לא מסתדרים, היא הגיעה ללוטן מלאה ברעיונות כיצד להחיות את הקיבוץ הכושל, והוא, ממייסדיו של הקיבוץ, מתעקש על החזון של חברה קולקטיבית תחת ערכי היהדות הרפורמית. בארוחת יום השישי בחדר האוכל, מיכאל מקיים טקס לחייל המשוחרר-  הוא מרוקן קנקן מים גדולים, עמוס קרח על ראש הבן שלו, שהשתחרר מהצבא רק כדי להבין, שאיש אינו מכיר את הטקס - הרגע החגיגי הופך לרגע משפיל ועכור כאשר גם הבן שלו לא משתף פעולה ומגיב בכעס . ליאור מבחינה במצוקתו של מיכאל לוקחת בידה קנקנן מים ושופכת גם היא על ראש החייל המשוחרר -  לראשונה נבנה בין השניים גשר.

הינומה (2018)
12.jpg
בימוי: אורית פוקס רותם

זו מסיבת הרווקות של דנה, שמתחתנת עוד יומיים. ברבור ורוד שט בבריכת טורקיז הטבולה בנוף מדברי. הבנות יפות ושתויות, המוסיקה חזקה. במהלך המסיבה כתם של שקרים והסתרות מתחיל להתפשט והופך את האווירה לקודרת. בשיאו של מפגש אקראי עם חמיס, פליט אפריקאי העובד במקום, יפגשו האורחות ודנה עצמה עם אמת שהיו מעדיפות שלא לגלות.

זר מן החולות (2016)
זר מן החולות.jpg
בימוי: תמר ברוך

פליט אריתראי מגיע מתוך המדבר לישוב בערבה. הוא כמה להשתלב אך רדוף על ידי עברו, משוטט בין זיכרונות אהובתו לבין המציאות אליה הוא נקלע.

bottom of page